Eu sunt crestin
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Forum crestin
 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Sambata seara, AS organizeaza Seara pentru tineri. Sunt invitati toti tineri si cei care se simt inca tineri pe str. Pargarilor nr. 2, Sector 2, la orele 18.Va asteptam in Domnul!
AS organizeaza Seara de Film Crestin in fiecare Miercurea, la orele 19. Asteptam pe toti acei care doresc sa se destinda intr-o admosfera crestina pe str. Pargarilor nr. 2, Sector 2, Bucuresti! Pacea Domnului!
Calculator CO2
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automată: 
:: Mi-am uitat parola
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Stanca Mantuirii Tracker
dd
www.CharityGift.ro - ajuta cu un singur click
Felicitari Stanca Mantuirii .
Intercer 2.0 - Mai aproape de cer
Add Link - Suggest Link - Submit URL Directory
Forum

 

 Familia mea...familia ta

In jos 
AutorMesaj
julia_myjesus

julia_myjesus


Numarul mesajelor : 40
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 14/10/2008

Familia mea...familia ta Empty
MesajSubiect: Familia mea...familia ta   Familia mea...familia ta Icon_minitimeMar Oct 28, 2008 10:40 pm

Copiii, victimele noastre tăcute


În medie, în fiecare lună, circa o mie de copii din România sunt abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi, atât în
familie, cât şi în centrele de plasament. În primele şase luni ale lui 2008, aproape 6.000 de copii au fost victimele abuzurilor, arată
statisticile Autorităţii Naţionale pentru Protecţia DrepturilorCopilului.

3 august 2007. O minoră de 13 ani din comuna Cut, judeţul Alba, a fost descoperită de un angajat al primăriei încuiată de părinţi într-o magazie. Fetiţa avea multiple leziuni, fracturi costale, plăgi cutanate suprainfectate, muşcături de rozătoare, arsuri vechi şi recente, era suspectă de septicemie şi anemie severă.
9 septembrie 2007. O familie din comuna vasluiană Vinderei a rămas fără toţi cei patru copii după ce micuţii au fost neglijaţi cu bună ştiinţă. Mama i-a dat să bea uneia dintre fiice în vârstă de doar patru ani o soluţie pentru igiena animalelor. O altă fiică a aceleiaşi familii, în vârstă de 12 ani, fusese găsită cu câtevazile în urmă zăcând într-un şanţ, în comă alcoolică. Copiii au fost internaţi într-un centru de primire minori, iar părinţii au fost decăzuţi din drepturi.
22 august 2008. Asistenta maternală Marcela Făgărăşan din Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost arestată, fiind acuzată de uciderea unui copil în vârstă de patru ani pe care-l avea în îngrijire. Medicii legişti au constatat că micuţul a fost maltratat, fiind ars cu ţigara, având o ureche tăiată şi organelegenitale secţionate.
Desi în România există încă din 2005 olege care interzice violenţa asupra copiilor, mulţi părinţi cred în continuare că “bătaia e ruptă din rai” şi că o palmă-două, sau mai multe, n-au cum să strice. Dimpotrivă, formează caracterul.

“Eu te-am făcut, eu te omor”

Sunt şi alţii care consideră că au drept de viaţă şi de moarte asupra copiilor lor: “Eu te-am făcut, eu te omor”.
Stă dovadă numărul impresionant de cazuri de abuzuri, neglijenţe şiexploatare a copiilor petrecute în sânul familiei: 5.303 cazuri, din
totalul de 5.815 înregistrate în ţară, în primele şase luni ale lui 2008

Neglijenţă în peste 50% din cazuri

Situaţia e cu adevărat îngrijorătoare dacă ţinem cont de faptul că în 2007 s-au înregistrat aproximativ 10.000 de astfel de situaţii pe durata întregului an, iar acum avemaproape 6.000 de cazuri, doar în primele şase luni. Dintre acestea, cele mai multe – adică 66% – sunt cazuri de neglijenţă: în familie, la asistenţii maternali, în servicii rezidenţiale, în unităţi de învăţământ şi în alte instituţii. Cazurile de violenţă fizică, adică pedepsele corporale, reprezintă 14% din total, iar violenţa psihologică (insultă, ignorare, respingere, ameninţare, indiferenţă emoţională) – 10,5% din cazuri. Ca şi anul trecut, mai mult de jumătate din situaţiile de abuz şi neglijenţă se înregistrează în mediul rural.
Cei mai mulţi dintre copiii care au fost violentaţi într-un fel sau altul (fizic, psihic, sexual etc.) în perioada ianuarie – iunie 2008 au vârste cuprinse între 10 şi 13 ani (21,5%), dar nici copiii cu vârste între 1 şi 2 ani, şi nici cei mai mici de un an nu au scăpat de mâna “drăgăstoasă” a părintelui sau a asistentului maternal.

Situaţie îngrijorătoare la Constanţa

În judeţul Constanţa, numărul cazurilor de abuz este în continuă creştere. Potrivit ultimei centralizări efectuate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, numai în ultimul trimestru au fost constatate aproape 300 de cazuri. Purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanţa, Roxana Onea, a declarat că, din totalul de 297 de cazuri, 22 au fost pentru abuz fizic, la patru dintre ele fiind luată măsura de protecţie în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă.
De asemenea, au mai fost depistate 39 de cazuri de abuz emoţional, trei dintre micuţi fiind protejaţi în sistemul de stat. La capitolul „abuz sexual“ a fost reclamat un singur caz, care nu a fost însă dovedit. Roxana Onea a afirmat că “de obicei nu se depăşea o medie de 250 de cazuri pe trimestru, însă în ultimele trei luni s-a ajuns deja la 297 de agresiuni“.

Peste 2.500 de copii cerşetori în Capitală

Obligaţi să cerşească, să distribuie droguri, să spele parbrize sau să întreţină relaţii sexuale pentru a supravieţui. Peste 2.500 de copii din Bucureşti sunt supuşi la astfel de tratamente, potrivit unui raport al organizaţiei nonguvernamentale Salvaţi Copiii. Acesta arată că din cauza mobilităţii copiilor cifra exactă nu poate fi cunoscută, ci doar aproximată. Toţi aceşti micuţi, în majoritate analfabeţi, riscă zilnic să fie abuzaţi fizic şi psihic.

Exemplu de bună practică

Suedia este prima ţară, dintre membrele Consiliului Europei, care a interzis, încă din 1979, pedepsele corporale, şi care s-a folosit de metode mai puţin convenţionale pentru a spune părinţilor că n-au voie să-şi violenteze copiii: pe lângă fluturaşi şi alte materiale informative, au fost plasate anunţuri pe cutiile cu lapte. Astfel, chiar şi în zonele cele mai îndepărtate şi sărace ale ţării părinţii puteau să citească la micul
dejun, pe cutia cu lapte, că e ilegal să-şi bată copiii. În acest mod, din 1979 şi până astăzi, rata violenţei împotriva copiilor a scăzut în
Suedia cu aproape 25 de procente.

40 de milioane de copii agresaţi

La nivel mondial, peste 40 de milioane de copii cad victimă violenţei în fiecare an. Potrivit datelor UNICEF, în ultimele 12 luni, aproape 3.500 de copii sub 15 ani au murit din cauza agresiunii fizice sau a neglijenţei. În plus, unul din zece copii este violentat şi terorizat în incinta şcolii.
Familia mea...familia ta Quote_small_downDe obicei nu se depăşea o medie de 250 de cazuri pe trimestru, însă în ultimele trei luni s-a ajuns deja la 297 de agresiuniFamilia mea...familia ta Quote_small_up
Roxana Ionea purtător de cuvânt la DGASPC Constanţa

Bătaia, moştenire de familie

Românii îşi bat copiii pentru că nu cunosc alte metode educaţionale, susţin specialiştii. “O altă cauză a bătăii este că adulţii au fost la rândul lor abuzaţi în copilărie. În foarte multe dintre cazuri bătaia este o moştenire de familie”, arată psihiatrul Florin Tudose, şeful clinicii de psihiatrie de la Spitalul Universitar de Urgenţă. Acesta mai spune că bătaia e folosită ca metodă de educaţie mai ales în mediile sociale defavorizate. ”În cele mai multe cazuri, nivelul violenţei este invers proporţional cu nivelul inteligenţei”, a mai spus Tudose.

Informație preluată de pe adevarul.ro
Sus In jos
 
Familia mea...familia ta
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Eu sunt crestin :: Tinerii...The young people... :: Tinerii...The young people-
Mergi direct la: